Rabu, April 15, 2009

Kelayakan memegang Telefon Bimbit.

Aku antara manusia yang tak layak memegang Telefon Bimbit (TB), kot. Mana tidaknya, TB aku yang berjenama LG saban hari hanya menjadi alat mengejutkan aku supaya solat Subuh, bangun dari tidur petang dan tidur untuk tempoh 20 minit.

Kiranya, TB aku tarafnya bersamaan jam loceng!.

Memang aku tak layak memilik TB. Aku memang tak berminat pada TB se-sangat. Aku pun kadangkala hairan pada manusia yang memiliki 2 nombor dan 2 TB yang aktif setiap hari. Beruntungnya syarikat pembekal perkhidmatan telekomunikasi. Di Malaysia pun, aku menggunakan nombor yang dipakai oleh adik aku, erm.

Bulan ini, aku mempunyai bil telefon yang sangat sikit!. Aku pun tak tahu kenapa, walaupun aku kerap menggunakan khidmat pesanan ringkas luar negara. Adakah kerana aku pelanggan tetap sejak 2 tahun yang lalu? Mungkin.

Ini adalah senarai pemanggil dan terima panggilan untuk tempoh sebulan.

Acap- Call sebab suruh 'cop' tempat duduk masa kuiz.
Pire- Tanya pasal tikel kapal terbang Musana punya.
Yuhan- Ucapkan 'Good Luck' tentang Minggu Kesenian Warisan sebab aku tak dapat datang.
Yuhan- Dia tanya aku pasal sistem permainan congkak.
Amirul- Tanya ada kelas ke tidak.
Anas- 2 kali tapi tak berjawab. Rupanya dia cari Zhaf.
Sood- Aku test alat bebas tangan, kali pertama pakai.
Faisal- Pasal projek BBQ.
Faisal- Call balik sebab tak jadi.
Atip- Tak angkat.
Yuhan- Tanya dah siap belum soalan kuiz kesenian. Rupanya aku kena buat soalan sikit.

Luar Korea.
3 kali telefon famili.
1 kali telefon Ujang, tapi panggilan hanya sekejap sebab ada masalah kat dapur kot. Dia seorang tukang masak yang ada pengetahuan baik dalam fizik dan kimia.
1 kali telefon... (nama dirahsiakan)

Aku tawarkan kepada warga Malaysia yang berada di Korea, aku sudi telefon kamu di siang hari walaupun berbincang pasal 'langit itu biru' atau 'padang itu hijau'.

Kebosanan mencipta kelainan.

7 ulasan:

aina hazuani berkata...

kalau kau ada kekasih
hp adalah nyawa

tak percaya
cubalah
=)

syahme berkata...

aku pun sama siot..siap ade free 20 hours setiap bulan utk LG ke LG..tp tak salu nak kol sesape pun..

dandelinoid berkata...

syahme - ko pun x layak memakai hp...

aina - aku jumpa terus, lg best dr main hp....

Liyana. berkata...

kalau ko jadi perempuan hot dan single dan suka berkawan mesti ko jadi sahabat baik TB. Tapi ko lelaki..Duh.

tipikal berkata...

ko x tau nak tepon sapa.bagi kredit kat aku.senang aku nak mesej kakak aku.

dandelinoid berkata...

x pakai kredit le...
pakai line beb, bayar bulan...

meh pakai aku yer..

lia berkata...

bg aku la guna.... kdng2 kol gayut ngan member bes gk...huhuuh boleh???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...