Selasa, Januari 01, 2008

dande-L-inoid

Kira-kira 2 tahun yang lepas...
Ujian psikologi JPA yang aku ambil dulu antara sebab kenapa aku memerlukan blog. Kerana nak meluahkan kegembiraan aku, pandangan aku, pengalaman aku...

"Awak mungkin boleh memimpin sesuatu kumpulan, awak boleh susun jadual sendiri dan boleh ikut, tapi awak ada kekurangan sesuatu. Awak perlu sentiasa keluarkan apa yang ada dalam isi hati awak. Kena keluarkan jangan jadi duri dalam diri kita..."


Itu antara reaksi mereka (kaunselor) terhadap keputusan ujian itu. Baru-baru ini Hasrul ada bagi web mengenai kemampuan otak kiri dan kanan kita. Banyak juga soalan yang perlu dijawab, dan result akhir;

53 peratus otak kiri, 47 peratus otak kanan


Untuk pengetahuan, untuk meningkatkan penggunaan otak kanan, kita perlu berkreatif. Berbanding otak kiri, aku selalu guna otak kiri dalam seharian memandangkan jurusan aku adalah kejuruteraan.

Kenapa aku nak beritahu benda ini? Sebab aku bercerita mengikut kreativiti aku dalam ruangan yang aku cipta sendiri, dengan identiti tersendiri, bayangan gelap aku sendiri. Dan aku namakan watak ciptaan aku sendiri bernama; dandeLinoid .

Dandelinoid bukan nama yang aku cipta, tapi nama ini ada dalam semua Windows Media Player dalam komputer masing-masing. Aku hanya ambil dari situ. Sebenarnya tak adalah hebat mana jenama dandelinoid. Hanya sekadar nama...

Kenapa aku suka simbol "L"? Bukan aku ingin jadi seperti Ryuzaki dalam cerita Death Note. Cuma secara kebetulan huruf L ada satu sahaja dalam nama dandelinoid dan ianya berada di tengah!!. Disebabkan blog ini aku dah tak suka bermain-main dalam Friendster, dan disebabkan itu juga buang semua gambar...tak berminat nak menambah kawan dalam 'Friends List', nak komen gambar orang lain...

Aku bukan seorang cool (ada orang buat kesimpulan pasal diri saya berdasarkan cerita aku). Hanya manusia biasa, tak ada nama untuk dibanggakan, tak ada rupa nak didagangkan...macam ayat di sebelah;

Just a simple man with a simple minded...


Aku tak ambil peduli kepada sesiapa yang nak cop aku dengan istilah poyo, nak letak komen atau shout yang menyakitkan hati. Yang penting aku akan terus bercerita mengenai sekeliling aku; tak mengharapkan sebarang komen dari sesiapa melawat blog aku, kalau letak komen, aku ucapkan jutaan terima kasih...sebelum terlambat aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua dan kepada ciptaan aku;
dandeLinoid

2 ulasan:

SyaHmE berkata...

hoho..
entry yang macho..
dah lame aku tak melawa blog sejak aku taking lift dalam bidang memblogging ni..
btw,hepi new year!~

dandelinoid berkata...

haha....
macho la sgt ha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...