Ahad, Disember 16, 2007

Dah sampai masanya ker???

(Cerita ini diambil dari blog lama saya...proses pemindahan isi blog lama. SEKIAN)

satu malam anas dan syidi (balok x termasuk sebab sibuk ngan LINEAGE), cerita psl pengalaman diorang bercouple masa zaman sekolah. Rancak sungguh diorang bercerita, mcm mana cara nak memulakan perhubungan, pengalaman menolong kawan mencari kekasihnya sampai bab wanita idaman. Aku dengar jer la dr belakang, sebab masa ni aku tgh baca paper. Diorang sembang x ingat dunia. Anas korang tgk jer mcm tu, tp fuh pujangga terulung abad ini. Aku bukan nak cerita sangat psl cerita diorang tp aku bosan dgn soalan dr rakan2 lama takpun uncle aku ker, auntie aku ker...cth "awek sihat?" "asal x balik malaysia? ooo, ada apa2 ker ni?" "mesti ko dah sangkut kat pompuan korea kan?"...bukan sekali, bukan 2 kali, tp lebih dr 4 kali! tp ada satu minah ni (kawan sekelas aku masa blaja akaun) masa aku chatting ngan die, dia mengajukan soalan yg patut kena kat aku..."ko xda best friend lagi kan? aku tau, sebab ko mmg x reti mencari cinta ko...". aku ketawa kecil bila terbaca ayat ni. bukan apa, kalo kita berada di zaman sekolah, kalo kita berbicara bab ni, pasti akan ditertawakan rakan2. Betulla ckp cikgu aku (mak angkat aku masa kat MRSM), "sampai masa nnt, korang takkan segan silu mengatakan cinta ko kepada rakan2 korang, ibu bapa...sebab ini adalah lumrah manusia yg hakiki, ingin dicintai dan mencintai" (perhatian:cikgu aku pompuan, bukan ajar bhs tp add math)...so aku menyoal pd diri aku sendiri ""DAH SAMPAI MASANYA KER?...."".....[diikuti lagu System Of Down, Lonely Day]

15 ulasan:

-ady- berkata...

wei ko bp lamer lg kt oversea
ko amik course per

taitai berkata...

waa,,,cayala adib,,,pasni boley la nko wat satu karangan pasal cinta nko plak..ahaksss,,hahaha

senah berkata...

ececeh..lek la..enjoy dl
alang2 serius tunggu kawen nti jer:p

gaban berkata...

Cayalah la dip..
Ble nak makan nasi minyak??
Hahaha..

-LamPu nEoN berkata...

wow..x sangka sayer
hehehhe
lek2 lu
kite enjoy lu life ni

hanscorp berkata...

lepak aar bro!enjoy life..hidup zaman muda ni sekali jer zaman kanak2 pon sekali zaman tua pon sekali..so wat la aper jer yg ko rs nak buat dalam masa yg ko ader sbb ko kn igt kt hidup sekali jer..huhuh

al-kedahi berkata...

rilek adib..
sampai masa kawin la ko nnt.
ada org dia smpai time dia umo 20..
ader yg lewat sket..
ader yg awal..
so ko xyah la berduka..
cinta akan dtg tanpa dipinta satu hari nnt..huhu

najwa berkata...

that right!! cinta tak perlu dicari sebenarnyer.........
ia akn datang bila tiba masanya......CHEWAH!!!!!!!!!!!

n a s h r i q berkata...

leq arr~~ skrg enjoy lu... tak life arr beb kalo bercinta sekarang....

-SyaHMe- berkata...

eee..jiwang gler ko...anip tu pandai je bagi komen tak sedar die tu...haha...

nama saya berkata...

blah la...ako tak suke nick al-Kedahi tu..kaki die busuk

frenzforbenefit berkata...

laa deep...pe slhnye..xsmstinya brcnta tu jiwang..lek2 r...cool je..smpoi...xyah ayt bunga2 pon xpe..sll yg ayt bunga2 ni ssh sket nk kkl lama..so jgn rsau..klau rasa nk skrg,crila..bkn nye klau dpt skrg kena kepit stiap msa je..yg pntg bhgia...

-kokuya- berkata...

haha..kita laki ar beb.. we r born to flirt wif gurls!!where do u think the word 'womaniser' comes from, huh..???..hehe..(no offense gurls.)... lepak ar jadi bujang sama2 ngan aku .. bujang best.. tak terikat, bebas..

zarqazone berkata...

blajo dulu la beb... xyah pikir sgt sal awek... lgpn,watpe carik psl kalau xde pasal yg nk carik ko? (paham x?)

dandelinoid berkata...

erk tak paham cuba ko terangkan lek lok sikit guna bhs mudah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...