Khamis, Februari 17, 2011

37 jam sebelum meninggalkan tempat ini.

"Tak iron baju?"
"Tak,"

Aku jarang iron baju walaupun untuk majlis rasmi.

Hari ini sudah selesaikan beberapa perkara yang perlu: Tutup akaun kewangan pelajar, siapkan borang itu dan ini, jumpa rakan semakmal dan beberapa panggilan telefon yang penting. Aku tak rasa apa-apa pun, sebab itu kalau soalan begini, "Macam mana perasaan nak grad?"...biasa je.

Aku rasa aku tipu diri sendiri.

Masa laluan pulang dari student center, aku lalu sebelah padang. Aku berhenti kejap kat laluan masuk. Agak lama juga berhenti. Dari cuaca gelap ke gerimis (ini bukan elemen tambahan sentimental, memang keadaan disini hujan dari pagi). 

"Aish, dah nak tinggalkan tempat ini."

Baru padang universiti, dah banyak memori bermain kat kepala aku. Dalam jalan pulang, aku ambil jalan jauh - keluar dari pintu tepi, masuk semula ke pintu belakang. Jauh giler. Cuba untuk tidak bertindak emosional seperti meracau memegang dinding fakulti kejuruteraan. Laluan luar pula, dah mula gerai-gerai kecil, esoknya bakal dipenuhi dengan bunga warna-warni. 

Dapat SMS dari pejabat:

SILA DATANG KE PEJABAT SEBELUM PUKUL 10 UNTUK PENERIMAAN JUBAH DAN BLA BLA BLA...

Yo, 18 jam sebelum konvo.




Kebosanan mencipta kelainan.

11 ulasan:

Niz berkata...

ohh
mcm itukah rasa dia?
org x tau
xmau tau
lama lagi baru grad

::hazimah:: berkata...

sedih apa nak grad.. :(

well, people said "you'll never miss something, until they're gone"

Tahniah graduasi!

azeyra berkata...

Tahniah....Selamat bergraduasi...=)

NHAF berkata...

dah nak grade????seriously??
waaaa D:

congrates bro! :)

MieZa berkata...

sekejap jer dah nak grad..congrats!

wani berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
~chocOlatte~ berkata...

selamat tinggal ulsan.

and welcome home? :)

han eba berkata...

tahniah ^^ dah grad, jangan rindu gadi gadis korea laaagi. HAHAHA

Munirah berkata...

Tahniah. :)
selamat pulang ke malaysia. :)

azeyra berkata...

sy n sis dah dapat kad tu....terima kasih byk2......teruskan berblogging ya ^_^

Tanpa Nama berkata...

ayat-ayat entri kau ni mengingatkan aku pada satu poem Robert Frost "Stopping by Woods on a Snowy Evening" sangat bermakna untuk kau buat masa sekarang tehee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...