Selasa, Disember 07, 2010

Perang Korea menyebabkan ada orang beli Macbook.

Biasanya aku sebut benda tak baik-baik pasal Duen. Dia nigga la, dia bajet nigga la, dia bajet hitam macam nigga la. Semuanya ada kaitan dengan nigga la, senang cerita.

Ini cerita pasal dia beli Macbook.




Harta Perang

 Aktiviti musim panas hari itu, berkongsi pendapat pasal benda ini. Siapa nak tutorial daripada aku? Yang penuh kasing sayang dan lebih ringkas dari video.




Berdasarkan percakap Duen (dan ditokok tambah):

"Ko tahu, masa hari North Korea serang. Semua orang gelabah tengok TV. Aku pun gelabah gak. Balik dari kelas hari itu, aku tak check pun Korea Times ke, Chosun Ilbo ke. Aku pergi komputer aku, aku taip 'www.apple.co.kr'. Pergi laman Macbook, tengok harga - masih sama. Lega giler!


Mati-mati ingat sebab perang ini, harga Macbook kat sini boleh naik harga! Cuak der!


Esoknya, hari Rabu itu aku ada kelas. Aku memang nekad nak turun Pusan nak angkat Macbook satu. Kelas itu, lepas ambil je kedatangan...aku sorok-sorok keluar belakang pintu. Aku dah tak ada mood nak belajar hari ini. Cabut terus pergi Pusan. Jauh pulak tu, Frisbee kat Nampodong.


Masuk je, kedai Apple tu. Aku terus pergi kat seorang perempuan itu, cakap Korean '이거 하나 주세요!' maksudnya, 'Please give this one!'. Minah tu tak pasal-pasal gelabah. Ye la kan, Macbook bukannya murah. Aku beli macam aku beli buah EPAL kat MARKET je. Mana tak ye, der!


Aku cakap kat kaunter tu, half bayar guna kad. Half guna cash. Gelabah minah tu tak hilang lagi.


Balik je tu, ada kena training bola lagi. Memang terasa faggot dow hari-hari aku pasal Macbook ni. Inilah harta perang aku, andaikata Perang Korea meletus...at least aku ada Macbook lepas kerajaan Malaysia umumkan kena balik Malaysia ke."

Setiap orang ada cerita sendiri. Macam gambar diatas, itu adalah milik Sayeem dan Munaz (kedua-duanya dari Bangladesh), bekas budak bilik aku pernah juga cerita eksitednya memiliki Macbook.

Duen, tak pasal-pasal salah aku menyebabkan dia pun nak pakai Macbook. "Kau pakai nampak cool dow. Ada blog lak lagi!"

Der. Jadi blogger tak payah memerlukan Macbook pun.





Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

nil berkata...

aku macam hidu bau gembira.

ApiEt berkata...

ak plak ada bau kedai nie...! hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...