Ahad, Oktober 17, 2010

[Tembak Rawak 09] Sifat berani muncul bila tiada orang di sekeliling.

Itu yang berlaku setiap pagi (kalau mandi awal). Ada radio dari 'shower room' sebelah. Aku berpendapat, aras tingkat aku ni banyak pelajar sedang mengambil bahasa Korea. Ini hasil tinjauan aku setiap pagi, pukul 8:30 hingga 8:50. Mereka mengusung buku HANGUGO - 2.

Belajar bahasa dari lagu. Seperti orang yang tengah mandi sebelah aku. Lagu C.N Blue tu!

Bila keluar bertuala, senyap je.




Daegu 003 - 01

Daegu 003 - 02

Daegu 003 - 03

Daegu 003 - 04

Daegu 003 - 05

Daegu 003 - 06

Daegu 003 - 07




Aku berlatih bercakap dalam bahasa Korea (sempena pertandingan Korean-speech) depan cermin tandas. Aku berlatih senyum untuk interview pun, depan cermin tandas.

Sebab tandas tak ada orang tengok, sebab itu aku berani!

PS: Agak jengkel tengok lelaki asyik tengok cermin saja, sambil betulkan baju dan rambut. Belakang pula ada perempuan mengekek pasal lelaki itu. Tak segan ke mereka?

Kebosanan mencipta kelainan.

4 ulasan:

- koroe - berkata...

trenin la becakap depan awek..baru boleh ilang segan a.k.a neves.haha

nil berkata...

siapa senyum senget dlm gmbr angkat tgn. haha. x da lah.

org kata sapa senyum senget, mahal.

DandelinoiD berkata...

koroe: haha...nebes~

nil: owh, aku ke?

shiitake berkata...

jawapan: TAK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...