Sabtu, Oktober 02, 2010

Papp, papp, pappapa...good morning. Papp, papp, pappapa...

Aku sekarang belajar chasis kereta. Nota dia dah complete aku download, cuma nak tinggal nak baca. Lecturer ni memang terkenal dengan mengarut, bosan dan cakap perlahan. Banyak budak ambil pun sebab tak ada subjek apa nak ambil dan subjek popular pelajar tahun akhir.

Ini pengalaman pertama aku belajar dengan dia. Budak Malaysia lain dah rasa, maka mereka buat bodoh je dalam kelas...sama seperti keseluruhan budak Korea yang lain.



Hyosung Motor 01

Hyosung Motor 02

Hyosung Motor 03


Setiap kali lecturer itu tanya budak-budak, satu kelas senyap. Tak ada respon.

Aku cakap perlahan-lahan, "Kesian giler cikgu ni,"
Classmate aku pesan, "Sekarang kau cakap kesian, lepas ni kau tengok,"

Memang betul.

Ada satu hari itu dia merapu pasal 'character individual'. Dia kata, setiap orang kena ada 'humor' yer tersendiri, baru orang lain selesa dengan dia. Dia cakap lagi, yang dia cuba nak buat lawak dalam kelas dan cuba untuk menghiburkan kelas.

Lepas itu aku gelak sambil ada perasaan nak hentak meja.

Rupanya, banyak gak episod nak buat lawak selama ini aku tak perasan. Rupanya itu cubaan untuk melawak!




PS: Gambar motor itu sebenarnya lawak, cuma kau tak tahu ceritanya. Adakah ini cubaan untuk melawak? Kesian lecturer tu, buat lawak tak ada respon. Humor please!

Kebosanan mencipta kelainan.

5 ulasan:

- koroe - berkata...

nk tahu ape yg lawak pasal gamba moto tu..
ia takde no plat..haha...

oke.cubaan melawak yg gagal..
haha..

nil berkata...

teringat slh sorang cikgu dlm gto.

DandelinoiD berkata...

-koroe-
haha, ternyata gagal~!

nil: cikgu perempuan tu?

DandelinoiD berkata...

-koroe-
haha, ternyata gagal~!

nil: cikgu perempuan tu?

nil berkata...

bukan. cikgu laki y ajar sastera.y bosan tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...