Ahad, Oktober 03, 2010

Freemason, Anti-Christ dan macam-macam lagi.

Aku tak tahu yang korang masih percaya lagi ke tak yang zaman batu itu tiada.

Jujurnya, aku pernah tanya cikgu sejarah aku. Soalan aku adalah:


"Cikgu, zaman batu nenek moyang tua kita pakai cawat je ke?"
"A'ah. Zaman dulu memang macam ni,"

Aku tak puas hati, sebab masa itu ustazah fiqah aku cakap, ketinggian nabi Adam diceritakan setinggi pokok kelapa. Lepas itu, ustazah aku cerita kehidupan nabi Adam itu dengan Hawa. Mereka tidak berbogel.



Akhirnya, video kat Facebook dapat memuaskan hati aku pasal gambar dalam buku Sejarah sekolah. Ada gambar orang badan besar, tengah pasang unggun api, pakai spender berbulu, berjanggut dan duduk dalam gua. Serius, aku puas hati giler. Nak je aku jumpa cikgu sejarah aku dulu, nak bagi tahu pasal nenek moyang aku tak macam itu, lagi beradab.

Sekarang, kalau hidup aku panjang dan aku akan mempunyai anak, dan anak aku akan belajar sejarah (untuk lulus peperiksaan), apa aku nak kata kalau anak aku tanya: "Nenek moyang kita macam ni ke?"

Budak kecil manalah tahu pasal Freemason ni semua.

Rakan sebaya aku suruh tengok The Arrival yang 51 episod tu, aku dah lama khatam. Memang betul, video itu aku membuatkan aku berubah terhadap segalanya. Lebih-lebih lagi politik.

Ahli politik kita sibuk melaungkan apa itu Zionis dan Yahudi.

Aku fed-up mereka jadikannya isu untuk dapat pangkat.

Come-on lah, bak kata kawan aku: Pengetahuan dihujung jari, kita je yang pilih nak tengok porn diinternet atau benda-benda bagus.

Kebosanan mencipta kelainan.

5 ulasan:

- koroe - berkata...

nenek moyang aku oke je pakai semat2.takde pon pakai cawat2 ni.mcm budak2 je pakai cawat.takde tamadun btol.haha

nil berkata...

mn labu td?

DandelinoiD berkata...

ter publish.

next week.

shiitake berkata...

aku ingat kau nak cakap kita yg pilih nak tengok porn di internet atau tv..he he he...dun eng-ri-eng-ri

Nadia berkata...

ko dah baca blog nie..http://mistisfiles.blogspot.com...~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...