Rabu, Oktober 20, 2010

Giordano, Giordano, Giordano. Apa barang der!

Hyeong-nim baru jumpa masa open house 2 minggu lepas, tegur aku.

"Eh, boleh tolong bagi tahu tak kenapa ramai sangat pakai Giordano?"
"Ha, kenapa saya?"
"Gambar kau...semua baju satu brand je, Giordano."
"Owh, a,ah. Sebab...simple?"
Beijing 2010 [39]

Dari baju hingga ke seluar petak-petak itu, adalah dari company yang sama.Kebanyakan nasihat fashion untuk lelaki, aku tahu dari Askmen.com. Ya, aku ambil dari situ. Tapi tak semua nasihat fashion mereka adalah relevan dengan kehidupan aku: tak berduit banyak. Adakah suruh memadankan baju Marc Spencer dengan seluar khaki Diesel, serta kasut Croc corak kain?

Find your own style, and make it like your own brand.

Ya, itu yang aku sedang lakukan. Sesiapa yang melihat pakaian aku, kebanyakannya warna plain. Jarang bercorak. Kalau baju itu kaler merah, maka merahlah. Tidak ada tompok kuning atau putih. Design yang sebegini banyak dikeluarkan oleh...Giordano. Yang lain ada, cuma kena fikir soal harga.

Aku pernah cuba ke Zara Store. Dan pernah cuba memakai, basuh dan cuba berpengalaman dengan produk Zara. Tapi, aku tak suka Zara. Zara bagus untuk kali pertama pakai, bukan untuk berpuluh kali pakai, dan bukan untuk gaya kehidupan aku.

Giordano murah dan berkualiti. Masih lagi mahal dari T-shirt pagoda, tapi bila dicuci beberapa kali, warna tidak jatuh, kain tak berbulu dan masih lembut. Alah membeli, menang memakai.
Gaya macam aku seorang metroseksual, tapi aku masih kurang gemar memakai perfume, lagi-lagi bedak.

Inilah buku panduan aku dalam memilih jam, baju, seluar, tie, kot: Askmen.com STYLE . Kalau rasa ubah penampilan adik lelaki/teman lelaki/ayah sendiri, ini paling sesuai.

PS: Te Java adalah teh susu yang paling sedap di sini.

Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

Nadia berkata...

ako suka gunakan ayat nie "simple but naise"..

Te Java...~!!!ako akan mencubanya nnt...^^V..

jijie berkata...

i got my own step, i got my own style... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...