Isnin, Oktober 25, 2010

Bukan genius dengan nombor, tapi nombor itu menarik.

Ya, aku bukan genius. Setiap kali aku nak ambil ujian IQ, give-up. Sebab otak aku akan berkerut-kerut memikirkannya dan boleh menyebabkan aku tak tidur. Kalau ada masalah hari itu, ianya bakal mengganggu kitaran tidur aku.

Sebab itu, masa cakap-cakap kalau dah tersasul tercakap benda rahsia, aku korek sampai habis. Bukan sebab aku juga selak kain orang. Sebab aku tak mahu aturan tidur terganggu. Agak geek, tapi inilah aku cuba terapkan nak hilangkan insomnia.

Setiap kali perubahan musim, potensi untuk demam memang tinggi.

Aku rasa ini kali ke 12 dalam tempoh 5 tahun.

Aku tak tahu ini sihat ke tak. Sekali aku demam, sampai seminggu.
Dari kecil, doktor panel aku sentiasa bagi anti-biotik, dia charge bayaran untuk anti-biotik tapi perlahan-lahan suruh aku jangan habiskan. Dr. Hazman Pakar Neurologi (ada kaitan kepakaran merawat angin ahmar/strok) juga menyarankan jangan minum anti-biotik selalu.

12-5. Dalam 5 tahun, mungkin kali ke 12 demam.

Bila aku ada petanda nak demam, aku akan gelabah cari stokin dan baju sauna yang dipakai atlet peninju. Rajin sikit berlari-lari anak, tak pun buat HIT dalam bilik. Semuanya semata-mata untuk berpeluh. Lepas itu aku akan minum air banyak-banyak.

Satu lagi, aku tak suka pergi hospital di Korea. Demam sikit, boleh cucuk bontot, boleh masuk air sebotol. Giler hape!

Aku serik badan masuk air 5 botol dulu. Ini cerita 10 tahun lalu.

Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

nil berkata...

tunggu orang komen

Nadia berkata...

oooo patut la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...