Isnin, Ogos 23, 2010

Respek-lah lelaki/mamat jual burger benjo.

Der, der, der.
Wat per der!!!

"Kau dah macam orang Korea ha sekarang!"
"Dah tu?"
"Nak kad raya!"
"..."


Beijing 2010 [06]

Aku bukan penjual burger, tapi aku sukakan burger benjo mereka.


Bila lelaki suka bergelumang dengan sampah, adakah bermakna lelaki itu tiada masa depan? Baru-baru ini ramai dengar pasal lelaki jual burger yang kena reject oleh tunangnya. Aku amat respek dengan lelaki yang jual burger tepi jalan. Burger mereka (tak semua) sedap, lagi-lagi burger benjo mereka.

Mereka juga adakalanya meletakkan gitar disebelah gerai mereka, menggalakkkan pelanggan mereka brjinak-jinak dengan not-not musik. Juga apabila tiada pelanggan, mereka menghiburkan pelanggan yang saja melepak.

"Bang, request lagu Fantasia Bulan Madu!"

Pasal mamat dalam radio yang jual burger dah beli lori, aku rasa dia dah cukup berduit tu. Hanya dengan jual burger dah mampu beli lori.






Aku dah lama tak isi sesuatu yang berfaedah dalam blog ini.
Cuba bagi idea.

Owh ye, aku ramai pembaca senyap (silent reader). Mereka muncul apabila aku kata nak bagi kad raya. Sampai sekarang aku belum jumpa kad raya yang sesuai untuk dibeli secara pukal.


Kebosanan mencipta kelainan.

4 ulasan:

olds berkata...

ye ye hisup silent reader.
guna gmbr y ko tgkp byk2 tu buat kad raya.

Munirah Zainuddin berkata...

teringat benjo tak ada sayur depan simpang taman aku.hampir tiap2 malam dok kayuh beskal pegi beli. :)

ko design kad raya laa :P

fauzana berkata...

aku baru dgr that funny talk on the radio. omg. perempuan tu sgt keji and blonde and perasan hensem ok! "i nak kawin, nak ade future, mesti la i nk gune duit bla bla bla"
oh my god. kelakar dlm kebodohan sendiri.
abg jual berger lah yg menyelamatkan kelaparan mlm aku.

DandelinoiD berkata...

olds: aku tak jumpa kedai print

munirah: haha, aku tak reti la! next year...

fauzana: minah pun menaikkan kemarahan peminat burger benjo!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...