Ahad, Februari 28, 2010

Apabila isu lelaki dibawa masuk ke padang.

Ini entri lagi sejam sebelum MU lawan Aston Villa. Owh, sudah lama bukan aku tidak menulis apa-apa tentang bola. Sebab, apa yang aku perkatakan tentang bola akan jadi tahi. Ye ke?


Skandal terbaru pasal teman wanita Wayne Bridge yang melakukan hubungan seks dengan rakan sendiri merangkap kapten dalam pasukan kebangsaan England. Selepas itu, Ashley Cole pula ada skandal seks dengan wanita lain padahal bini dah stok hot habis, Cheryl Cole. Dan dia cedera, nak tak nak kena panggil Bridge masuk pasukan kebangsaaan England. Tapi siapa nak, Terry ada sebagai teammate dalam pasukan?



Dan semalam perlawanan hangat antara Manchester City (mewakili Wayne Bridge yang kesian) dan Chelsea (mewakili lelaki yang kuat seks). Aku tengok perlawanan semalam sebab siapa menang atau kalah ada efek pada pasukan kesukaan aku. Sebelum perlawanan, aku dan rumet...

A: Jom tengok match. Terry ngan Bridge beb...
B: Jom jom jom. Ko rasa mereka salam ke tak?
A: Bajet la nak salam, awek dah kena kongkek!

(Kami terlepas aksi pra perlawanan dimana pemain tuan rumah dan pemain pelawat kena bersalaman antara satu sama lain sebagai mewujudkan sikap kesukanisme serta profesionalisme, ini semua berpunca kebodohan komentar pakcik pakcik Korea yang sebut menyebut "Park Ji Sung, Park Ji Sung")



Perlawanan semalam memang hangat, sebab ia melibatkan isu lelaki.

#1. Ego lelaki.
Kau dah buat seks dengan awek aku, ingat aku nak salam kau?

#2. Kejantanan lelaki.
Terry membuktikan bahawa boleh memuaskan bini sendiri dan orang lain punya.

#3. Semangat mempertahankan kawan lelaki.
Rasa lawak bila Shay Given bagi komen selepas perlawanan habis.



Jadi, isu ini menjadi hangat apabila semalam kedua-dua lelaki tidak bersalam.

Aku fikir banyak kali juga kalau kawan aku ada skandal seks dengan bini aku.



PS: Antara profesionalisma dengan keegoaan lelaki. Nampaknya Bridge membuktikan ego lelaki memang membatasi segalanya.

Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

iezat n hobbes berkata...

yess! cuma beza satu point

Tanpa Nama berkata...

giler retarded ko ni adib.. ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...