Rabu, Disember 16, 2009

Blog paling popular.

Sekarang dah ramai mempunyai blog.

Oleh itu, orang yang membenci blogger-blogger ini (bloggers) juga semakin membiak!

Aku pernah menyesal ada blog. Sebab blog, aku di cop gay.
Sebab blog juga, aku di gelar orang mempunyai desperasi untuk mempunyai kekasih.
Sebab blog juga, aku dikatakan orang begitu kool. Padahal tidak pun.

Make Me Laughed.

Mamat ini popular walaupun tanpa menunjuk muka di mana-mana majlis.


Blog ini bukan blog yang popular. Cuma pernah popular beberapa masa yang lalu. Pernah mencatat kunjungan sebanyak 1000. Itupun di kala aku menulis tentang entri lucah yang menghiburkan. Aku juga kerap duduk depan komputer, jelajah blog orang lain dan tinggalkan komen, seperti salam ziarah. Bajet nak jemput baca lah gayanya.

Aku agak obses dengan nak mempopularkan blog ini. Di mana-mana ruang boleh promosikan blog ini, aku letak je link aku. Di YM, juga tidak ketinggalan.



Sekarang, aku malas nak buat begitu. Rasa macam begitu capap sekali, padahal isi dalamnya bukannya seronok untuk di baca. Boleh menimbulkan perasaan benci pun ada. Kalau ikut statistik Nuffnang, orang baca blog aku melalui Facebook. Aku dah terbuat 'automatic publish', dan aku tak tahu macam mana nak matikan benda itu. Tapi, baru tadi aku dah tahu. Yes!

Sekarang dah tak ramai baca blog aku. Tapi aku tak kisah, asalkan duit iklan aku masuk. Sebab aku letak iklan-iklan. Setiap iklan tak lah banyak mana komisen aku dapat. Kalau kumpul lagi 5 tahun, mungkin cukup untuk membeli stereng kereta BMW M3. Mungkin.

Aku kadang-kadang di pelawa masuk blog orang. Peminatnya, berjumlah lebih 100, 1000. Menjadi hit setiap kali ada entri baru. Tanniah. Aku cuba baca, dan baca. Akhirnya, aku tak mahu baca blog itu lagi. Baik aku baca suratkhabar lama yang aku cilok dari bilik pak guard.

Jadi, blog ini tak akan popular. Percayalah. Terima kasih kepada pengkomen tetap dan pembaca tetap yang sedia ada. Kerana kamu semua, aku dapat duit. Sekarang cukup nak beli set Big Mac.




Aku ingin menekan punat yang akan memberi impikasi tiada lagi 'automatic publish' di Facebook. Adakah aku patut tekan? Sebab benda itu, aku dapat duit dari Nuffnang.

PS: Silent is safest.

Kebosanan mencipta kelainan.

6 ulasan:

Zaiy berkata...

dh lame x tinggalkan komen kat blog ni.
tp x bermakne sy dh berhenti bc blog kamu.
=D

~chocolatte87~ berkata...

:)

k.A berkata...

popular tak semestinya bagus.hehe
ala,menulis untuk kepuasan diri.or untuk dapat duit mungkin?

zeeyazain berkata...

haha. kalau dh beli BMW, gtau aku...
erk, borang dulu tu available lg ke?

Judiene berkata...

popular tak semestinya bagus
maybe ramai yg follow dia sbb dia pn suka follow org
then bajet suh blog yg dia follow tuh, follow dia balik

btw, nnt ko da beli bmw, gtaw aku eh
heheheehee~~

jijie berkata...

sssyyyhhh~

*sedang jadi silent reader ni*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...