Jumaat, September 11, 2009

Tempat pelacuran !

Mulanya aku rasa ini tindakan ini kurang ajar. Ye, aku rasa ya. Aku minta maaf kalau ada gambar ini ada sanak saudara, kawan-kawan atau sebagainya.

Tapi gambar ini memang lawak!


Aku tak tengok pun salam perantauan dalam suratkhabar Utusan.Melainkan ada orang hantar link sebagai nak bermegah-megah masuk dalam suratkhabar. Tak kisah pun, dan sekali je aku hantar itupun sebab kawan suruh. Lepas itu aku rasa begitu palat sekali sebab masuk suratkhabar.

Pergi link ini untuk paparan lebih jelas: Salam Perantauan.

Aku gelak guling-guling. Aku tak rasa tak boleh blah dengan deskripsi tajuk gambar tu; Siswa Yeongdengpo. Nama itu tak asing bagi aku Yeongdengpo, sebab jarak kolej aku ke situ dahulu adalah dalam perjalanan berbasikal 30 minit ke situ. Apa aku bayangkan pasal tempat tu?

Bukan aku seorang saja fikir begitu, aku nak kepastian aku tanya kawan-kawan aku.

A: Ko tengok gambar ni?
M: Jap.
A: Ni... (aku tunjuk sambil gelak)
M: Mengong...

Aku tanya Mang pula.

A: Kalau aku cakap Yeongdengpo, kau pikir apa?
M: Bodoh, tempat pelacuran dow.

Aku gelak sama-sama dengan dia. Aku rasa tak ada kawasan universiti area tu. Dari senior aku sehinggalah budak bawah aku pasti tahu, Yeongdengpo ada kaitan dengan industri pelacuran Korea.

Sebenarnya, banyak lagi gambar-gambar salam perantauan yang menipu dimana pelajar disini buat untuk zaman suka-suki remaja. Tapi ini kes tipu paling dahsyat aku tahu dan mampu membuatkan aku ketawa sehingga 2 minit lebih.

[Aku masih mencari samada ada wujud tak kawasan universiti sekitar Yeongdengpo, tapi semua negatif.]

Salam perantauan dari Ulsan, dari aku kepada pembaca blog aku. Jujur tak? Erk, aku rasa agak kurang ajar lah dalam entri ini. Syoh, syoh, jangan baca, jangan komen. Mesti ramai nak bantai aku lepas ni.

Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

k.A berkata...

hahah.
seriously ada orang buat mcm tu?
ala, orang kat mesia bukan tau pon tempat2 tu. asal muka masuk paper sudahh. :D

mybreakfastclub berkata...

gosh! really?? haha..this is cool and funny! thanx for the post...i folllow your blog bro! :')
btw, slmt hari raya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...