Isnin, Mac 16, 2009

Jawab dengan jujur...dan terkejut!

Sejak kebelakangan ini, aku gemar menjawab kuiz yang bukan-bukan. Kuiz mengenai tarikh lahir, senyuman aku, artis aku minat, lagu yang sesuai, prestasi IQ aku dan juga orang yang macam mana aku mahu dalam percintaan. Kebanyakan jawapan, aku respon dengan...

"Hurm,"
"Tipu giler,"
"Macam-macam,"
"Haha. Lawak betul benda ini,"

Mungkin aku tak boleh terima hakikat, kot.

Tapi ada satu 'personality test' yang betul-betul membuatkan aku begitu teruja se-sangat.

Cuba tekan link ini: Tekan INI

Geleng kepala aku dengan jawapan yang diberi, aku tahu ia dibuat berdasarkan kajian. Cuma, ia terlalu tepat menggambarkan diri aku. Heng Chiang juga begitu. Dia terasa seram dengan hasilnya.

PS: Terima kasih Heng Chiang. Dah lama aku tak lawat blog kamu.

Ini jawapan diberi yang menggambarkan diri aku:

Your view on yourself:
Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.

Komen aku: 2 tahun lepas aku baru berjinak-jinak untuk menjadi 'good listener'. Sebelum ini aku orang yang sombong bodoh, rasanya. Aku mula mendapat ramai kawan disebabkan sikap baru ini.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Komen aku: Aku belum melepasi tahap 'I'm in love'. Aku bersikap neutral pada kenyataan ini.

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

Komen aku: Ya, itu yang aku lakukan. Terima kasih kepada buku 'Mars And Venus'. Buku yang membuka mata bagaimana melihat wanita itu cantik pada segalanya.

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Komen aku: Aku ada 'secret admire'?. Aku tak tahu. Dah namanya 'secret'. Aku serius memilih orang? Antara sebab orang kata aku cerewet. Entah.

Your views on education
Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

Komen aku: Ini yang mengejutkan aku. Aku berfikir belajar dalam kelas hanya 20 peratus impak dalam hidup aku. Selebihnya aku banyak belajar dari orang tua dan rakan sebaya. Aku memang nak cepat habis belajar dan bekerja.

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

Komen aku: Aku tak suka jadi orang berharta. Sebab aku takut lupa tuhan. Sederhana? Pilihan aku, itulah seadanya.

How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

Komen aku: Aku pernah jadi Tokoh Pelajar Terbaik tapi aku tak gembira. Sebab aku hilang ramai kawan yang sama kepala dengan aku. Sejak itu, aku tak suka menjadi nombor satu.

What are you most afraid of:
You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.

Komen aku: Secara jujur, aku lelaki tipikal. Tak mahu libatkan orang sekeliling aku dalam masalah aku.

Who is your true self:
You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.

Komen aku: Aku boleh mengemas seluruh bilik secara tiba-tiba di waktu pagi buta. Jangan pelik kalau aku tak sentuh langsung penyapu selepas seminggu. Aku berusaha menjadi orang yang 'cool' tetapi kadangkala menjadi gelabah tak tentu pasal.


Pesanan aku, buatlah. Seronok dapat menilai diri kita macam mana.


Pagi isnin ini terlalu indah untuk tidur. Mari bermain dengan litar elektrik yang serba serabut.


Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

zeeyazain berkata...

aku pon terkejut sebab memang confirm 100% menggambarkan diri aku...

serius!

and baru aku tau bab "your readiness to commit a relationship", "what are u most afraid of" dan "who is your true self" sama ngan aku...

slalu mood swing... aku pon sama... boleh kemas satu rumah siap kalau mood datang tapi bleh berbulan2 x susun barang2 aku klu x datang mood tu...

kalau tang sabar paling x tahan lama la...
hoho

Mohd Hanafiah berkata...

betul2!!

Aku sokong. best gak bt test cmni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...