Selasa, April 08, 2008

Meniti minggu-minggu hangat...

Akhirnya kebosanan memaksa aku menatap semula ruangan hitam yang semakin suram dengan idea-idea untuk bercerita. Sebenarnya rasa seronok dapat habiskan buku "Why Men Don't Listen, And Woman Can't Read Maps" tak sampai 2 minggu. Mungkin ianya rekod peribadi aku dalam pembacaan buku ilmiah yang luar dari pelajaran.

Seronok sebenarnya jadi kehidupan pelajar Dongyang Technical College, masa berlalu macam air sungai. Deras mengalir. Rasanya macam minggu lepas daftar kelas, alih-alih lagi 2 minggu dah nak masuk minggu peperiksaan pertengahan semester. Entahlah, kalau bahasa fizik yang disalaherti...momentum belajar macam tak kuat lagi. Haha...

Sejak 2 minggu ini, aku jumpa aktiviti yang rasanya seronok dipraktikkan waktu zaman remaja; joging. Pernah Heng Chiang cakap "Buat apa nak joging, baik kita simpan tenaga joging untuk main bola ke, ". Sebab apa aku rasa joging sekarang seronok? Aku tak akan beritahu sebabnya apa. Klu yang aku mampu bagi, aku tengah kuatkan minda aku atau dengan kata lain menajamkan fokus diri sendiri. Tunggu sahajalah aku cerita, harap-harap umur aku panjang nak cerita pasal benda ini.

Huh! Letih bercampur bosan. Letih sebab main futsal, bosan sebab dah nak 'exam'. Rasa sudah cukup aku 'update' setakat ini. Kalau aku mengomel banyak-banyak pun, timbul rasa bosan nak baca. Betul kan?

Hari itu Syahme @ Syahmy @ Syahmi (nama yang penuh 'trick'), ada buat tag. Ayat dia macam ini:

"Adib- because i'm curious either he reads my blog since i'm obviously his avid reader..."


Aku rasa nak kupas isu kecil pasal "Adakah aku membaca blog orang lain?". Haha. Rasanya aku dah bagitahu jawapan aku pada Sood...

2 ulasan:

SyaHmE berkata...

cettt..
adeke patut nama yg penuh trick..
dahla tak wat tag tu..adoi..

dandelinoid berkata...

malas.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...