Rabu, Julai 28, 2010

Inception Timeline.

Biasanya lepas habis menonton wayang, habiskan popcorn dan air. Seorang tu pergi tandas, yang lain pergi buang sampah ke. Lepas itu bagi komen, "Boleh-lah," "Not bad,".

Semalam lain jadinya...

Lepas habis je filem itu, kami terdiam kejap. Lepas itu bising.
"Apa pasal dalam mimpi mamat tu leh anti-gravity?"
"Kenapa Saito tak kuar selepas 'kick'?"
"Kau rasa ini mimpi ke real?"

Aku bagi filem ini lebih dari 5 bintang, sebab idea cerita ini begitu 'fresh' dan sukar hendak diterima pada awalan. Siapa dah tengok, sila rujuk poster dibawah.




Ellen Page jadi arkitek mimpi. Itu adalah watak aku suka.

Kebosanan mencipta kelainan.

3 ulasan:

Judiene berkata...

hahaha
taw xpe
ktowg pn lps abes citer tu still dok bncang2 lg
siyes best doe!

nabilahidayah berkata...

pada pendapat encik, adakah ending movie ni still mimpi atau realiti?

Robot Baik berkata...

aku kerap berada dalam zero-graviti bila dalam mimpi.
dapat merasa jugak jadi Superman.

Inception. tak ada kaki lebih nak diajak tengok.

download jer la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...