Sabtu, Jun 05, 2010

Rumah ditepi pantai : Night in Rodanthe.

Aku tiba-tiba rasa berminat karya Nicholas Spark, sejak aku beli novel 'Dear John'.

Dan, aku baru tahu yang 'The Notebook' adalah satu karya dia.
Erk, aku sudah tengok lebih 3 kali kot.

Sekarang pula, rasa terpaut pada 'Night in Rodanthe'.




Inilah rumah yang ada dalam filem itu.

Kalau suatu filem yang diadaptasi dari novel, aku lebih menggemari edisi novel.
Tapi terima kasih kepada pengadaptasi, untuk mencerminkan lagi imej-imej yang sukar digambarkan.

Macam karya pemenang Pulitzer Prize, The Road oleh Cormac McCarthy.

Sumpah aku kata, kecewa dengan werewolf dalam Twilight.
Kalau nak tengok werewolf mana yang betul-betul ada ciri-ciri werewolf, tengok Underworld: Rise of Lycan.

Ada ker werewolf comel!
Werewolf kejar orang dengan muka bengis dow!

Kebosanan mencipta kelainan.

2 ulasan:

adli_jhon berkata...

legenda budak setan dah bace?

DandelinoiD berkata...

belum...
aku kurang baca novel melayu, mungkin sebab tak ada sumber review yang bagus?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...