Rabu, Oktober 14, 2009

Lorong neraka itu banyak.

Aku memang morning person hari ini padahal kelas di waktu petang.

Biasanya, aku bersih apa yang patut dulu di tandas. Tapi, semua bahagian sinki, bilik air penuh dengan ramai orang. Aras tempat aku duduk sekarang memang banyak pelajar 'master' dimana memang sentiasa kelihatan di awal-awal pagi.

Aku baca segala subscription yang ada dalam Safari aku...




Road of Red.


Jalan raya sebelah DYTC, berhampiran padang futsal yang menyaksikan aku beraksi selama 3 tahun.

Baris yang paling membuatkan aku merenung seketika adalah:



"Sesiapa yang tidak berpeluang mengenal tuhan, maka dia itu seorang yang tidak takut terhadap apa-apa pun."

...keadaan orang Korea sendiri yang majoritinya langsung tidak mempercayai tuhan. Termasuk juga mereka yang di dalam sijil kelahiran atau apa-apa dokumen laen ada menulis nama agama yang dianuti tetapi tidak mengamalkan langsung ajaran agama tersebut.



Sebab itu banyak para alim ulama membahaskan 'Islam pada nama'.

Walaupun lorong ke neraka itu banyak, simpang-simpang ke syurga itu masih terbuka.

PS: Tuan Aiman, aku memang nak komen tapi aku tak ada akaun VOX.

Kebosanan mencipta kelainan.

6 ulasan:

igotridoftwisteddiary berkata...

ala.register je la.aku register sebab nak komen blog die hr tu.wahah.

jumari jipan berkata...

Sendirian tanpa sedar kita telah di berikan peluang dan ruang secukupnya. nice. buatku sedar. thanks.

DandelinoiD berkata...

syahme: ak malas nak register2 utk bnda jrg pakai...

jumari: renungan bersama

Ries Lee berkata...

insaf aku...
kebanyakan drpd kite mg islam pada nama shj..

itafukada berkata...

insaf..-_-

chipsmore berkata...

marilah kita buat baik ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...